برنامه ارزي دولت براي سال ۹۸
به نقل قاليشويي اديب و گزارش پايگاه خبري تحليلي صنعت فرش ايران(عصرفرش) به نقل از ايسنا، بخشنامه بودجه سال آينده توسط رئيس جمهور ابلاغ شده و در آن اهداف، رويكردها و خط مشيهاي دولت مشخص شده است. يكي از مسائل مهمي كه به خصوص در دو سال اخير در حوزه اقتصادي مورد توجه بوده، مسائل ارزي و كنترل بازار ارز بوده است. دولت براي سال آينده در بخشنامه بودجه خود نيز اين موضوع را مورد تاكيد قرار داده و حفظ ذخاير ارزي را محور اصلي حوزه ارزي اعلام كرده است.
امااينكه قرار است حفظ ذخاير ارزي با چه برنامهاي انجام شود، در بودجه ۱۳۹۸ كليت آن در چند بخش تعيين شده است؛ به طوري كه افزايش منابع ارزي و پايدارسازي آن از طريق توسعه و تقويت صادرات غيرنفتي، تنوعبخشي به كالاهاي صادراتي و حمايت از مزيتهاي صادراتي، حمايت از پردازش محصولات خام و اوليه داخلي، توسعه روابط تجاري بينالمللي به ويژه با كشورهاي همسايه و بهرهگيري بيشتر از موقعيت جغرافيايي براي برخورداري از درآمدهاي ترانزيتي و تلاش در جهت جذب منابع مالي خارجي به ويژه جذب سرمايهگذاري مستقيم خارجي براي توليدات صادراتگرا از مواردي هستند كه بر آنها تاكيد شده است.
در حالي بحث ارز از مسائل اصلي بودجه محسوب ميشود كه تاكنون مشخص نشده قرار است كه براي بودجه سال آينده نرخ دلار به عنوان مبناي تبديل درآمدهاي ارزي به ريال در چه رنج قيمتي تعيين شود، اين در حالي است كه سال جاري حدود ۳۵۰۰ تومان تعيين شده بود كه اين رقم البته در ابتداي سال با توجه به تغيير سياست ارزي به ۴۲۰۰ تومان تغيير كرد و به نوعي دولت درآمدهاي نفتي خود را با اين نرخ به فروش رساند كه ۷۰۰ تومان بالاتر از نرخ تعيين شده در بودجه بود كه خود از عوامل كمك به افزايش درآمدهاي دولت در سال جاري بوده است.
حفظ ذخاير ارزي در شرايطي مورد تاكيد است كه براي سال جاري نيز اين موضوع از سوي رهبري و رئيس جمهور مورد توجه قرار گرفت و همتي - رئيس كل بانك مركزي - نيز حتي از ذخاير ارزي به عنوان ناموس بانك مركزي ياد كرد و بر اين تاكيد داشته كه قراري براي ارزپاشي براي بازار ارز نداشته و بانك مركزي با توجه به اختياراتي كه دارد، بازار را كنترل خواهد كرد.